Stina Oscarson

”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?”

    Stina Oscarson är regissör, dramatiker och fri skribent. Hon är har bl.a varit konstnärlig ledare för Orionteatern, Chef för radioteatern och krönikör på DN kultur. Idag arbetar hon som frilans för närvarande med uppdrag för bl.a Stockholms stadsteater, tidningen ETC och högskolan i Gävle. Engagemanget för freds och demokratifrågor går som en röd tråd genom hela hennes skapande.

    ”Tror du att du kan förändra världen utan att anstränga dig?”

    En föreläsning om konst och motstånd och vad som krävs för att demokratin ska upprätthållas. Med utgångspunkt från Stina Oscarson och Sara Granérs nyutkomna bok.

    Föreläsningen passar både som introduktion för deltagare helt utan förkunskaper och som inspiration för alla med lång erfarenhet av arbete med icke våld, demokrati och hållbar utveckling.

    Förhoppningsvis kommer du ut med ett leende på läpparna. Eller djupt upprörd och frustrerad. Kanske kommer du att ha tänkt en tanke du aldrig tänkt tidigare. Kanske ändrat uppfattning i någon fråga där du trodde att du visste vad du tyckte. Förhoppningsvis är du inspirerad. Att läsa mer, göra något annat eller bara med ny energi fortsätta det ovärderliga arbete du redan sysslar med.