Samuel Åhl

Bakom kampanjen – samarbete med countrystjärnan Doug Seegers

    Samuel Åhl är sedan 2015 insamlingskoordinator på Erikshjälpen och är ansvarig för organisationens event, konserter och ambassadörer. Erikshjälpen samverkar med en rad artister och ambassadörer som genomför olika former av event, konserter och evenemang för att på olika sätt genomföra insamling till Erikshjälpens arbete. Samuel har lång erfarenhet från musik- och eventbranschen. Han har också tidigare arbetat med insamling och företagskontakter för samfundet EFK. Samuel arbetar också tillsammans med kollegor på Erikshjälpen med företagsinsamling och insamlingskampanjer.

    Bakom kampanjen – samarbete med countrystjärnan Doug Seegers.

    Countryartisten Doug Seegers blev känd för den svenska publiken genom sin medverkan i tv-programmet Jills veranda. När han uppmärksammades i programmet levde han som hemlös gatumusiker i Nashville. Doug kom i kontakt med Erikshjälpen i samband med en spelning i Sverige och ville på något sätt engagera sig för barn som lever i utsatthet. Ett samarbete inleddes som tog Doug på en resa till Uganda och en Sverigeturné från Piteå i norr till Malmö i söder. Under vintern 2017 gjorde Doug Seegers och hans musiker en omfattande julturné till förmån för Erikshjälpens arbete bland barn som lever på gatan i Uganda. Detta blev Erikshjälpens hittills mest omfattande julturné. En turné som i början av året inte var planerad men blev till tack vare ett gott bemötande och en delad värdegrund.

    Vi samtalar kring vad som gör att en engagerad person, artist och en för honom okänd barnrättsorganisation hittar varandra, och möts i viljan att bidra i arbetet för utsatta barn. Hur hittar ambassadörer och organisationer varandra? Hur kan vi berika varandra? Vilka är framgångsfaktorerna och utmaningarna?