Kati Derninger

Inga kontanter? Prova att ge med Frälsningsarméns digitala insamlingsbössa!

  Kati arbetar idag som insamlare på Frälsningsarmén och hennes nästa utmaning blir att utveckla Frälsningsarméns företagsinsamling. Under 2017 var hon projektledare för Frälsningsarméns Julgryteinsamling som ökade med nästan 30% till strax över 5 Mkr i insamlingsresultat. Tidigare var Kati med och utvecklade Vardagsängel, Frälsningsarméns månadsgivande. Innan Kati började arbeta inom insamlingsbranschen hade hon genomgått ett trainee program (Financial Leadership Program) och arbetat på telekomföretaget AT&T i USA samt arbetat som management konsult på Capgemini Consulting i Sverige.

  Inga kontanter? Prova att ge med Frälsningsarméns digitala insamlingsbössa!
  Insamlingsbranschen står inför omvälvande samhällsförändringar som i stort sett alla berörs av. Vi rör oss i snabb takt mot ett kontantlöst samhälle. Digitaliseringen är utbredd och ökar. Detta innebär både utmaningar och möjligheter för insamlingsorganisationer.

  Frälsningsarméns Julgryteinsamling är en årligen återkommande F2F kampanj där lokala verksamheter landet runt samlar in pengar och hjälper utsatta människor runt jul. Vi har under åren vid grytan märkt att kontanterna har minskat. Vi vet också att mobilanvändandet i Sverige är mycket utbrett och att betalningstjänsten Swish idag har över 6 miljoner användare.

  För att möta dessa förändringar utvecklade Frälsningsarmén i samarbete med byrån HofF en digital insamlingsbössa med Swish och QR kod. Vi tog fram den digitala bössan och lanserade och testade den under Giving Tuesday i november 2017 då Frälsningsarmén hade invigning av årets julinsamling på Konserthustrappan i Stockholm.

  Under denna föreläsning får du veta mer om Frälsningsarméns erfarenhet av detta nya insamlingsverktyg under Julgrytan 2017. Vi vill sprida kunskapen om Frälsningsarméns digitala insamlingsbössa och väcka tanken – hur kan vi hjälporganisationer dra nytta av verktyget och arbeta för att givarna ska upptäcka och ta till sig detta nya trygga, smidiga och enkla sätt att ge?

  Denna föreläsning är på grundläggande nivå och passar den som är nyfiken på att upptäcka ett nytt digitalt insamlingsverktyg och att veta mer om Frälsningsarméns digitala insamlingsbössa och om testet som vi genomförde. Förhoppningsvis går du från föreläsningen med en iver att sprida denna nya teknik för din organisations ändamål. Kanske får du även inspiration till att vara kreativ och våga testa nytt för att utveckla er verksamhet?