Amelie Furborg

Om jag var socialminister - hur barncanceröverlevares berättelser banade väg för ministermöte

    Innan Amelie började på Barncancerfonden i december 2016 drev hon eget företag och arbetade med projekt som Hej Sverige för Friends/UNHCR och Aktivera din garderob för Myrorna samt med kunder som Gymnasieguiden och Inkludera Invest. Hon har även varit PR-ansvarig på Friends. Amelie brinner för att skapa smart och engagerande kommunikation som gör skillnad.

    Om jag var socialminister – hur barncanceröverlevares berättelser banade väg för ministermöte
    Barncancervården i Sverige behöver mer resurser. För att uppmärksamma det tuffa läget i vården skapade Barncancerfonden hösten 2017 opinionskampanjen ”Om jag var socialminister”. Kampanjens kärna var barncanceröverlevarna Axel, Freja och Isaks uppmaningar till socialminister Annika Strandhäll – filmer som idag har visats på Facebook över en miljon gånger och delats närmare 23 000 gånger, helt organiskt. Efter bara några dagar bjöd socialministern in barnen att praktisera på Socialdepartementet, och frågan hamnade i centrum på riksdagens frågestund. Genom kampanjen skapade Barncancerfonden ett enormt engagemang bland allmänheten för en av sina viktigaste frågor, ökade förtroendet för varumärket och etablerade en nära dialog med socialdepartementet. Vid den här föreläsningen delar Amelie med sig av tankarna och arbetet bakom kampanjen och ger tips på hur man kan engagera allmänheten genom PR-arbete och digital opinionsbildning.

    Föreläsningen passar dig som är intresserad av kommunikation, vill bli inspirerad samt få tips och verktyg för att skapa digital opinionsbildning som engagerar.