Intervju med Joakim Thulin

Joakim är avslutningstalare på Insamlingsforum 2024 och jobbar till vardags på Berghs School of Communication som Head of Insight. Som talare kommer han fokusera på AI och vad vi ska ha det till egentligen men vi passade på att ställa några frågor till honom om ämnet men även om hans plats som avslutningstalare.

Ser du några unika utmaningar (eller risker) just för vår sektor när det gäller AI?
– Jag tror att en utmaning för både individer och organisationer som arbetar för ett gott syfte kan vara en känsla av ”fusk” om och när man använder AI i sitt kampanj-och kommunikationsarbete. Jag beundrar verkligen det patos och vikten av att allt som förmedlas är äkta men vill samtidigt säga att det är just för att ni har en positiv agenda som ni verkligen ska använda AI för att stärka och förbättra på alla sätt som går. AI i sig är varken ond eller god, det handlar som alltid om vad människan bakom maskinens agerande har för syfte och mål.

Hur känns det att vara avslutningstalare för Insamlingsforum 2024?
– Det är verkligen skräckblandad förtjusning. Mina tidigare erfarenheter av att vara med på Insamlingsforum och i utbildningar för bland annat Fundraisers på Berghs är att engagemanget är på topp och intresset för att lära sig nya smarta arbetssätt är stort. Så det är höga krav överlag och lite extra press på sista programpunkten för att hålla energin hög hela vägen in i kaklet. Jag ska göra allt jag kan för att ingen ska vilja gå hem tidigt!

Vad tror du att vi som lyssnar kommer kunna ta med oss från din föreläsning?
– 2024 blir året när vi går från att prata om möjligheter, och skyldigheter, som kommer med nya AI-assistenter och verktyg – till att börja använda och dra full nytta av dem. För den som är nyfiken kommer det att finnas gott om exempel på vad du kan göra för att underlätta din arbetsvardag och för att öka effekten av ditt kommunikationsarbete.

Läs mer om Joakims föreläsning!

Anmäl dig nu!