Intervju med Ida Östensson

Ida Östensson är grundare av en rad initiativ och organisationer och har vunnit många utmärkelser. För oss var det självklart att bjuda in Ida att tala igen på Insamlingsforum om sina erfarenheter av att ”kampanja för förändring” som också är titeln på hennes föredrag.

Du har ju jobbat med och byggt upp ett antal verksamheter/organisationer, nämn något som har varit riktigt utmanande under åren?
Jag måste tyvärr svara så tråkigt som långsiktig hållbar ekonomi. Just nu kämpar vi för att vi ska få en diversifierad intäktsmodell där vi inte behöver kompromissa med vår grundverksamhet.

Vilka sneglar du själv på och inspireras av när det kommer till grymma påverkanskampanjer?
Jag sneglar på allt och alla hela tiden. En organisation som jag alltid inspireras av är Stockholms stadsmission. Deras senaste julkampanj ”Innan är det aldrig försent” var extremt drabbande.

Vad ser du själv fram emot att lyssna på under Insamlingsforum i år?
På tal om Stadsmissionen ser jag fram emot att lyssna på bland annat Christina ”Kicki” Aldrins föreläsning om hur hon lyckades dra in 45 miljoner kronor för att bygga om Stockholms Stadsmissions kyrka S:t Paul vid Mariatorget. Jag ser också fram emot Deniz Hassans föreläsning om hur man kan integrera AI i hela organisationen.

Läs mer om Idas föreläsning!

Dela sidan på Facebook och tagga en kollega du vill gå med!