Lucas Regnér & Ronja Melin

 

 

 

 


Föreläsning: Tillväxtreceptet: Hur Friends höstkampanj rekyterade nya givare till rekordlåg kostnad

Inför 2023 satte Friends en ny strategi för just privatinsamling, med en ambition att såväl lyfta dess roll internt som att placera organisationen som en given insamlingsaktör på marknaden. Men hur tar man omtag och utmanar tidigare sätt att göra insamling på? Friends önskade ett pilotprojekt som kunde visa privatinsamlingens potential! Tillsammans med Reform Society utvecklade de en kampanj som överträffade förväntningarna och la ribban (nästan för?) högt för den fortsatta utvecklingen av privatinsamlingen.

Seminariet är för dig som vill utveckla din organisations privatinsamling med båda fötterna grundade i data, benchmarks och resultat. Du får ramverk att ta med dig in i organisationen och en arbetsmetod som garanterar att du kan utvärdera effektiviteten i varje krona du spenderar.

Om Lucas Regnér:
Lucas Regnér är kampanjstrateg på Reform Society i Stockholm och hjälper svenska organisationer vässa sin digitala insamling. Tidigare verkade han i Washington D.C., där Lucas utvecklade insamlingsstrategier för demokratiska senats- och presidentkandidater, såsom Pete Buttigieg, samt nonprofits som Save the Children på företaget MissionWired. 

Om Ronja Melin:
Ronja Melin är projektledare för privatinsamlingen på Stiftelsen Friends. Med bakgrund inom antropologin, och med erfarenhet av flera områden inom insamling från tidigare anställningar, har hon sedan 2022 strategiskt såväl som operativt ansvar för privatinsamlingens samtliga delar på Friends.