Henrik Östman & Ted Henningsson

Föreläsning: Månadsgivartestet
Förra året gjorde vi ett mycket uppskattat “swish-test” där vi swishade till 30 olika organisationer för att se vad som hände under efterföljande 6 månader. Nu följer vi upp det med ett månadsgivartest, där vi i januari 2023 blev månadsgivare till 13 olika insamlingsorganisationer för att fram till jul dokumentera vad vi fick för uppföljning.

Testet bestod i huvuddrag av tre olika delar:
1. Hur var processen för att signa upp sig som månadsgivare?
2. Vad bemöts jag av i tacket?
3. Hur kommunicerar man med mig som månadsgivare löpande?

Organisationer som vi följde i testet: Act Svenska Kyrkan, Cancerfonden, Friends, Hjärnfonden, Hjärt-lungdfonden, Hundstallet, Islamic relief, Läkare utan gränser, Naturskyddsföreningen, Röda Korset, Stockholm Stadsmission, UNHCR, WWF.

På det här seminariet sammanfattar vi testet och delar med oss av våra upplevelser och slutsatser. Vill du komma väl förberedd till seminariet kan du lyssna på avsnittet av Insamlingspodden som avhandlar testet. Månadsgivartestet

Om Henrik Östman
Henrik Östman kommer under våren 2024 att starta ett insamlingsarbete åt Riksförbundet för Social Mental Hälsa.
Tidigare konsult med över 20 års erfarenhet inom insamlingsbranschen. Jobbat som projektledare, kampanjledare och med sponsringsfrågor åt organisationer som bla. UNICEF, Röda Korset, Frälsningsarmén och Operation Smile.

Om Ted Henningsson
Ted Henningsson har sedan 2015 arbetat för Operation Smile, nu i rollen som Chef marknad & insamling. Bakgrund inom idrotten och framförallt idrottsevenemang så som ishockey-VM, fotbolls-EM och skid-VM.